Öne Çıkanlar soner şen deniz suyu Nalbantoğlu Mahallesi Recep Akyeloğlu İbrahim Akyeloğlu

Bu haber kez okundu.

MUHTAR: “ 3 GÜNDÜR ARIZALARLA UĞRAŞIYORUZ”

Düzce merkeze bağlı Hatipli Ketenciler Köyü’nün yüksek kesiminde oturan vatandaşlar, yaz aylarında yağmur yağmaması ve içme suyunu bilinçsiz bahçe sulamada kullanıldığı için geçtiğimiz Kurban Bayramını susuz geçirdi. Köy Muhtarı Nazır Yıldırım, yaşanan su sıkıntısını çözmek için yetkili mercilere başvurularda bulunurken, bu sıkıntı bugüne kadar giderilemedi.

Kurban Bayramını susuz geçirdiğini söyleyen köy sakinlerinden Çetin Yılmaz, yaşanan su sıkıntısının bir an önce giderilmesi ve seslerinin duyulması için ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yaptı.

Yılmaz, şikayetinde, “İçme suyu köyümüze gelmiyor. Bu nedenle büyük mağduriyet yaşıyoruz. Duş alamıyoruz, taşıma sularla ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Köyümüzde hasta insanlarımız var, ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Yetkililerden bir icraat görmedik, bizim başımızda devlet yok” ifadelerini kullandı.

Köy muhtarı yaşanan sıkıntıyı Öncü Haber mikrofonuna anlattı

Konu ile ilgili yaşanan sıkıntıyı Öncü Haber mikrofonuna anlatan köy muhtarı Nazı Yıldırım ise, su problemini çözmek için çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Köylerine gelen suyu Boğaziçi Beldesi’ne bağlı 3 mahalle ile ortak kullandıklarının altını çizen muhtar Yıldırım, “Su sıkıntısı, içinde bulunduğumu yaz mevsimi nedeniyle yağmurların yağmaması ve bilinçsiz bahçe sulamalarından kaynaklanıyor. Bizim köyün kullandığı su, Boğaziçi Beldesi’nin 3 mahallesi ile bizim köyümüze cevap verdiği için bu sıkıntı meydana geliyor. Bu sıkıntı yağmurların yağmaması nedeniyle 3 mahalle ve bizim köyümüzde basınç sorununa yol açıyor. Bu nedenle suyumuz, yüksek bölgelerde bulunan hanelere çıkmıyor. Arızalar meydana geliyor, arızları yapıyoruz. Vatandaşlar da tabii doğal olarak şikayet ediyor, mesela bu konu da Sayın Valimize de şikayet etmişler. Biz 3 günden buyana arızalarla uğraşıyoruz. Köyümüzde yüzde 70 hanede su var, ama yüksek bölgelere su çıkmıyor” diye konuştu.

“Yeni su deposu için ihale yapıldı”

Köye kazandıracakları yeni su deposu için İl Özel İdaresi tarafından ihalenin gerçekleştirildiği kaydeden Yıldırım, “Orhangazi Mahallesine 2015 yılında geçen 23 hane de var mesela, bunların  suyunu da biz veriyoruz, belediye vermiyor. Ama ileriki aylarda onların suyunu kesmek zorunda kalacağız. Bizim köyümüze su yetmediği için, Düzce Belediyesi’nin de bunun çaresine bakması lazım. Bu durumda biz köylümüz diye bugüne kadar vatandaşlarımızı ayırmadık, kimseye su veremiyoruz diyemedik. Bunun dışında bahçe sulamaları da var mesela, biz gördüğümüze ceza kesiyoruz. Ama göremediğimiz oluyor vatandaşa soruyoruz, ‘Ben komşumu şikayet edemem’ diyor. Bunun dışında bize su gelen bölgede arıza da varmış, bu konuyu Boğaziçi Belediyesi ile görüştük, Salı günü bu arızayı gidereceğiz. Ben de köyden adam vereceğim bu konuda belediye ekiplerine destek için. Bir de ilave olarak Kozluk Suyu’nun deposu için ihale yapıldı, İl Özel İdaresi’nde iş onlardan haber bekliyoruz. Onun parası da İller Bankası’ndan gelecek, onu bekliyorlar” açıklamalarına yer verdi.

HABER: Savaş ARI

KAMERA: Emirhan TÖNGEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.