Siyaset üstü konuşuyorum. Herkes elini vicdanına koysun. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak için hiç kimse önceki başkanlığı döneminde başında olduğu kuruma ihanet etmiştir, görevini kötüye kullanmıştır, rant peşinde koşmuştur diyemez. 

Fikret Başkan'ın önceki döneminde elbette yanlışları da oldu, hatta şimdiki dönemine baktığımızda bile eleştirecek konular bulabiliriz. Fakat vicdan sahibi hiçkimse onun için temsil ettiği kuruma ihanet etti, yetkisini şahsi işlerde kullandı diyemez.

Fikret Bey şu anda bütün mesaisini belediyenin mali disiplinini yeniden oluşturmak, kırılan dökülen, zayi olan ne varsa ihya etmek üzere canla başla çalışıyor.

Kendisinin bu çabasına rağmen belediye meclisinde çoğunluğu elde etmiş olan Ak Parti grubu Akçakocalı olduklarını unutmuş gibi kendisine saçma sapan hesapları sormanın peşine düşmüş. 
Son meclis toplantısında gördüklerime inanamadım. Bir meclis üyesi çıkıp "Toki'ye ait olan arsayı nasıl oluyorda otopark olarak kiralıyorsunuz" dedi.
Dahası bunu demekle kalmadı her araç için belediye menfaatine kesilen 30 TL'lik park ücretinin hesabını sormaya kalktı. 

Muhalefet yapılır da bu kadarına pes doğrusu. Toki bile kendi arsasına otopark yapılmasına ses çıkarmazken birileri şehrin menfaatlerini kenara bırakıp Toki'nin avukatlığına soyunmuş. Kral'dan çok kralcı olmuş. 

Maalesef ilçe merkezimizde başka bir park alanı yok. Bu nedenle orası yıllardır otopark olarak kullanılıyor. Bunu bildikleri halde Sayın Ak Parti grubu bundan rahatsızlık duyarcasına otopark olarak kullanılmasına karşı çıkabiliyor. Üstelik oraya park etmeyen Ak Partili de yok ! 

Yıllardır ses çıkarılmayan ve şehrimize çok faydası olan otopark, geçen dönem ücretsiz olarak işletilirken kimse rahatsız olmadı da, belediye bütçesine küçük bir katkı sağlamak açısından 30 TL bedel alınması sizi neden rahatsız etti sayın Ak Partililer ? 

İyi ki Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü var da, onun desteğiyle memelekete katkı sağlayabildik. Sayın Özlü olmasaymış maazallah bunların eline kalacakmışız. 

Ak Parti meclis çoğunluğunu elde etse de elbette başkana karşı muhalefettedir ve bu görevini de yapacaktır. Ancak görevi yerine getirirken 30 TL'lik otopark fişinin hesabını sormaya kalkmak partiyi büyütmez aksine küçültür. Böyle bir muhalafet anlayışı Albayrak'ın işine taş koymak onu çalışamaz hale getirmekten başka işe yaramaz.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın meclisteki çoğunluk tarafından çalışamaz hale getirilmesi memleketimizi zora sokar, siyaset amacını aşıp kişisel hırslara alet edilmiş olur. 

Oysa muhalefetin yapması gereken öncelikle kurumda normal bir akışın sağlanmasının önünü açmaktır. Şuan Akçakoca Belediyesi'de normal bir akışa geçilememiştir, bunu sağlamak tüm meclisin görevidir. Kurum önce çalışmaya başlasın muhalefeti sonra yaparsınız fakat bu hakkınızı 30 TL'lik otopark fişi için kullanmayın.

Akçakoca'mız için yapılması gerekenler bellidir. Bu konular siyaset üstüdür. 

Başkan Albayrak koltukta otururken benim içim rahat. Şahsen belediyenin tahrip edilmediğini düşünüyorum. Bence bu bile yeterlidir. Sayın Albayrak'ı beğensem de beğenmesem de onu Şehrül Emin kabul ediyorum. Onu şehir için iyi niyetinden şüphe edilmeyen bir insan olarak görüyorum. Bu nedenle kendisine destek olmasak da en azından işini zorlaştırmamak gerektiğine inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.