Öne Çıkanlar BİROL ŞAHİN Küçük Sanayi Sitesi Davut Güloğlu ruhsatsız silah savaş arı

Bu haber kez okundu.

HAYIRLARIYLA DÜZCE’Yİ KALKINDIRIYOR

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce’nin ve bölgenin gündemine ışık tuttuğu ‘Yorumluyorum’ programında Akçakoca ve Düzce'de hayata geçirdiği sayısız hayır işiyle hemşehrilerinin duasını alan iş insanı Burhan Özdemir’in 'En büyük hayalim' diyerek sil baştan yenilenmesini ve ek hizmet binası yapımını üstlendiği merhum babasının adını taşıyan Orhan Özdemir Fen Lisesi'nin özel okullarda dahi olmayan donanımıyla bölgeye hizmet verdiğini vurguladı.

Türkiye'deki okullarda bir ilk olarak sanal sınıfa sahip olacak okulun Düzce eğitimine büyük katkı sağlamasının yanı sıra dışarıdan öğrenci çekmesiyle de tanıtımı arttırdığını belirten Ünsal, Özdemir’in yaptığı hayırların örnek olması gerektiğine dikkat çekti.

“Devletin yapmadığı yatırımı yapmış”

Akçakoca’nın sevilen isimlerinden olan Burhan Özdemir’in babasını anlatarak söze başlayan Ünsal, “Orhan Özdemir. Akçakoca’da mütevazi demirci. Akçakoca'da da Refah Partisi'nden belediye meclis üyeliği yapmış, mütedeyyin, mülayim yani toplumda komşuluk ilişkilerinde ve ticari ilişkilerinde istisna insanlardan biri. Bir evlat dünyaya gelmiş bu nesilden. Burhan Özdemir isimli bir evlat. Güreş meydanlarında cazgırlar derler. Aslında tarihimizin ve kökenimiz mesajlarını, tekerlemelerini ders gibi verirler. Pehlivanları sahaya salarken der ki ‘Her ananın doğurduğundan pehlivan olmaz.’ Allah herkese Burhan Özdemir gibi bir evlat, Orhan Özdemir gibi bir ata nasip etsin. Bu beyefendi iş insanı. Düzce'de Allah buna nasip etmiş, içtimai ve ekonomik olarak büyümüş. Türkiye'ye mal olmuş. Demirci babanın oğlu, gelmiş bu memlekete hayır hasenat, Akçakoca'daki camileri Düzce'deki birçok yere halılarından tutun Merkez Cami’nin yeniden yapılmasına kadar, Cedidiye Cami’nin minarelerinden tutun da birçok hizmetlerde bulunmuş. Son 3-4 yılda Akçakoca genelinde devletin yapmadığı yatırımı yapmış. Bu çok enteresan, hassas, çok kıymetli.” dedi.

“Okulumuzdan yetişecek bir değerle, bizim bölgemizin kaderini değiştirebilecek”

‘Akçakocalı iş insanı Burhan Özdemir’in Düzce’ye yaptığı hayırlardan bahseden Ünsal,  “Öyle bir eserler yapıyor ki öyle bir hizmetlere dokunuyor ki siyasetin haricinde devletin malıyla Yörük malıyla kurban kesmek kolaydır. Devletin bütçesiyle hizmet etmek kolaydır ama bunu çoluk çocuğunun rızkının parasını harcamak öyle her baba yiğidin harcı değil. Allah rahmetiyle muamele eylesin Orhan amca öyle bir güzel evlat yetiştirmiş ki bu ülke yaşadığı sürece o okullardan faydalanıp bu memlekete hizmet edecek evlatlar olacak. Dünya ve ahiretinin, neslinin, asaletinin bir nişanesi olarak kalacak. Bir Türk dünyaya bedeldir diyor ya Gazi. Oradan çıkacak olan bir tane bilim adamı, ilim adamı oradan yetişecek olan bir devlet adamı bu memleketin kaderini değiştirir. Düzce şimdi ben size soruyorum; Bu memleketten bir Avni Akyol, bir Necmi Hoşver geçti. Bu memleketin her tarafına ilmek ilmek dokunmuş. Düzceli kaç tane profesörün var? Düzceli komutanın var? Burhan Özdemir’in bu atmış olduğu adım, gençleri en üst safhaya taşıma gayreti belki 20 sene sonra belki 15 sene sonra bu okulumuzdan yetişecek bir değerle, bizim bölgemizin kaderini değiştirebilecek. Çünkü gerek kendi şirketi bünyesinde gerek MÜSİAD bünyesinde bu başarılı gençler burs, iş garantisi sunuyor. Zeki geleceği olan ve dünyada kendini, ailesini, ülkesini değiştirebilecek kabiliyette olan gençlerin adresi Orhan Özdemir Fen Lisesi. Bunun daha iyisini öğrenmek isteyenler okula gitsinler. Öncü Medya Haber Müdürü Canan Üstüner, oraya gitti, röportaj yaptı. Evladının istikbalini ve ikbalini gerçekten ilimle, bilimle, dünyayla, akademiyle yapmak isteyenlerini adresi Orhan Özdemir Fen Lisesi. İnşallah o okullardan, bizim okullarımızdan güzel insanlar yetişir. İnşallah bir Burhan Özdemir'le kalmasın. Düzce'nin Burhan Özdemirlere ihtiyacı var. Kefenin cebi mi var? Hepimizin girecek olduğu 2 metrekare bir yer. Bugün bir konsensüsle bu memlekette eğitime, ilime, bilime bu Özdemirler olmadığı sürece biz aynı yerimizde sayacağız.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.