Düzce’de elektrik dağıtımından sorumlu olan SEDAŞ’ın bazı mahallere vermesi gereken hizmeti yerine getirmediği için halkın mağdur olduğu gündeme geldi.
“SEDAŞ duyarsız: 2 yıl önce kaldırılan direğin yerine yenisi yerleştirilmedi”
Boğaziçi’ne bağlı Ballar Mahallesi eski Muhtarı Davut Karaduman, yıllardır SEDAŞ ile ilgili yaşadığı sorunu Öncü TV mikrofonun anlattı.
2022 yılında Ballar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonrası toprağın kaydığı yol üzerindeki elektrik direğinin risk gerekçesiyle kaldırıldığını ancak yerine yenisinin yerleştirilmediğini belirten Karaduman, bu konuda büyük mağduriyet yaşadıklarının altını çizdi. Sorunun çözümü için SEDAŞ’a 4 tane dilekçe yazdığını ve ancak bunların hiçbirine cevap verilmediğini söyleyen Karaduman, “2022 yılından beridir SEDAŞ’a 4 tane dilekçe yazdım. Dört tane dilekçenin bir tanesine bile geri dönülmedi. En son yakın zamanda verdiğim dilekçede, SEDAŞ’tan bir yetkili aradı. Çayırtarla’dan enerji alıyorum, normalde Ballar’dan almam lazım. SEDAŞ’ın Boğaziçi Ballar Mahallesi’ne hizmet veremediğinden dolayı, az bir kar ve rüzgarda bile elektrikler sürekli kesiliyor. Biz bu durumdan aşırı derecede rahatsız oluyoruz. Burada 187 hane var, 150 tanesinde aynı sıkıntı var. Ben bu durumdan aşırıcı şekilde rahatsız olduğumdan dolayı, SEDAŞ’tan rahatsızım.” dedi.
“Çayırtarla’dan enerji almamın sebebi, mecburiyet”
Sorunun çözümü için SEDAŞ’tan hiçbir yetkiliye ulaşamadığını kaydeden Karaduman, “Yüksek gerilimin ana yoldan gelmesini istedim. Burada bir tane direk vardı, afet yaşanınca direği kaldırdılar. Burada çalışmalar 12-13 gün sürdüğü için Çayırtarla’dan enerji aldım. Çayırtarla’dan enerji almamın sebebi, mecburiyet. “Direği bugün dikeceğiz, yarın dikeceğiz.” diyerek oyaladılar. SEDAŞ ne iş yapıyor anlamış değilim. 2 yıldır beni oyaladılar, ben Çayırtarla’dan enerji almaktan rahatsız değilim. Yüksek gerilimin ana yoldan gelmesini istedim, enerjimi de Ballar Mahallesi’nden almak istiyorum, ama SEDAŞ bir türlü cevap vermiyor. Buradaki direğin olmamasından üç hane etkileniyor. Özellikle ben etkileniyorum, yüksek gerilimde, ahır ve samanlığımın hemen üstünden geçiyor. Ceviz ağacı var burada bir tane, çok uzamıştı elektrik tellerine değiyordu ve kıvılcım çıkıyordu. Ceviz ağacının dalını kesmek için üç gün SEDAŞ’ı aradım. 186’yı aradığımız zaman zaten cevap veren yok, yarım saatte bile bağlanamıyoruz. Yetkiliyle görüşmek istediğimde, dilekçe yaz diyorlar. Dilekçeyiz yazıyoruz, ama müdür beyle görüşme şansımız olmuyor. SEDAŞ büyük bir firma amenna da dilekçeyi yazıyorum, cevap veren yok.” diye konuştu.
“2024 yılındayız, burada 17-18 saat elektriksiz kalıyoruz”
Eski Muhtar Karaduman şikayetine şu sözlerle devam etti: “Dört tane dilekçem var SEDAŞ’ta, son dilekçede aradılar ‘Çayırtarla’dan enerji versek’ dediler, ben de niye?’ dedim. Ben Ballar’dan almak istiyorum. Direğin neden dikilmediği ile ilgili cevabı alabilecek SEDAŞ’ta bir tane yetkili bulamadım. Bu SEDAŞ’taki yetkililer, çok merak ediyorum ne iş yapıyorlar? Boğaziçi’nde özellikle Ballar ve Çayırtarla’da, 600-700 metre aşağıda Kurbantepe mevkiine, yeni bir hat geldi. Onu SEDAŞ’ın yetkili arkadaşları çok iyi biliyor. Oradan buraya yani Ballar ve Çayırtarla mahallelerinde dört tane direk eksik. SEDAŞ’ın dört tane direk parası yoksa, ben parayı vereceğim. 2024 yılındayız, burada 17-18 saat elektriksiz kalıyoruz. Mahalleyi baştan sona kadar gezsek, benim söylediğimden farklı bir şey söylemezler. Boğaziçi Ballar Mahallesi’nden olduğum için, buradan enerji almak istiyorum. Dilekçelerime neden cevap verilmiyor? Oradaki yetkililere şunu söylüyorum, siz ne iş yapıyorsunuz?” diye konuştu.
“Boğaziçi Belediyesi neden istinat duvarını yapmıyor”
Ballar Mahallesi’nde 2022 yılında meydana gelen heyelan ile ilgili bölgede Boğaziçi Belediyesi’nin de hiçbir çalışma yapmamasını eleştiren Karaduman, Belediye Başkanı İbrahim Ercan’ın konuya ilgisiz kalmasını eleştirdi.
Boğaziçi’ne bağlı Ballar Mahallesi’nin hizmete hasret bırakılmasına ses yükselten eski Muhtar Karaduman, “2022 yılında burada bir afet yaşadık. Sayın başkandan ben şunu istiyorum; buraya geldiler Özel İdare taşı döktü, yukarıdan gelen su ıslahı yapılmadı. Taş koyuldu lakin, aşağı tarafta kalan yere duvar yapılması gerekiyordu. Belediyeye sorduğumda, ‘Proje yaptık’ dediler. Ben burada kendi tapulu yerimde sıkıntı çekiyorum. Buraya bir duvar yapılsa, biz çağırdık müteahhit ve mühendis arkadaşları, ‘Duvar 350-400 bin lira tutar.’ dediler. Boğaziçi Belediyesi burayı neden yapmıyor? Belediyeye gidiyorum, dilekçe yazıyorum cevap veren yok. Belediyede şu anda iki tane dilekçem var ve cevap yazılmadı.” şeklinde konuştu.
HABER: Savaş ARI