Sınırsızca fütursuzca seviyesinin ucu başı belli olmayan bir yalakalık yapayım dedim.

Osman Çakır Düzce Milletvekili olduğu zaman Akçakoca da Yakışla Ak parti misyonuna yakışmayan ve kaybolan yılları düşündükçe Çakıra biraz yalakalık yapmak istedim.

Çakır Diplomat ve bugünlerde parkecilerle fink atan Başbakanı ulu orta eleştiren Yakışın Akçakoca yı nasıl yıllarca avutup durduğunu misyonuna partisinin ruhuna aykırı söylemlerini duyunca Çakır a yalakalık yapmak geldi içimde.

Elime aldım saf natürel sız zeytinyağını.

Düşündün taşındım birkez  daha düşünüp bir kere daha taşındım.

Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz(Aslen Trabzonluyum ama düzce Milletvekiliyim) diye kendini tanıtan vekile birlikte Akçakocanın hemen hemen tüm köylerinde eski tabirle yazma satıp Bugün vekil olan Fevai Aslanla birlikte Akçakoca ya Sosyal Bilimler Lisesini kazandırdığı için Çakıra yalakalık yapmak geldi içimden.

Sosyal Bilimler Lisesi Düzceye yapılması planlanırken diğer iki milletvekilinin desteği ile Akçakoca ya Kazandıran Çakır geleceğin Akçakoca sını inşa etmede yalakalığı hak etti zaten.

Peki ne işe yarar bu sosyal bilimler lisesi diye bir araştırma yaptım. Bakalım  Sayın Çakır Kormaz ve Aslanı ikna ederek Akçakoca ya kazandırdığı sosyal bilimler lisesi ne işe yarıyor.

Sosyal Bilimler Lisesi Nedir diyecek olursak.

Sosyal Bilimler Liseleri 2003 yılında, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmesi amacıyla kurulmuştur. Şu an toplam sayısı 31'e ulaşmıştır.

Kuruluş yönetmeliğinde SBL'nin amaçları şöyle açıklanmıştır:

a) Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.

b) Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar.

c) Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlar.

d) Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar.

e) Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir.

f) Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunur.

g) Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlar.

Okula her yıl alınacak öğrenci sayısı 104'ü, bir sınıftaki öğrenci sayısı ise 26'yı geçemez. İlköğretimin 8 inci sınıfındaki isteyen her öğrenci bu okullar için müracaat edebilir. Okullara, merkezî sistemle yapılan seviye belirleme sınavlarında alınan puanlar ile öğrencinin yıl sonu başarı puanları ve davranış puanlarına göre belirlenen ortaöğretime geçiş puanı ve tercihlerine göre öğrenci alınır. Sınava başvuru ve kayıt-kabul, Bakanlıkça yayımlanan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzunda; kontenjan, tercih ve yerleştirme ile ilgili esaslar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtilir.

Sosyal bilimler liseleri, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrenciler de öğrenim görebilirler. Sosyal bilimler liselerinde öğrenciler; Türkçe-Matematik ve Sosyal Bilimler Alanlarında öğrenim görebilmektedirler. Bu okullarda Bakanlıkça uygun görülen ders çizelgeleri ve öğretim programları uygulanır. Eğitim-öğretim Türkçe yapılır. Uluslararası Bakalorya Programı (IB) uygulamasına da yer verilebilir. Uluslararası Bakalorya Programını uygulayan okullarda Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yabancı dille okutulur. Bu okullarda birinci yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır. Bu okullar arasında öğrenci nakilleri; açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesindeki öğrenciler için uygulanan yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır. Bu okullardan mezun olan öğrenciler, ÖSS'yi kazanmaları halinde mezun oldukları alanları ile ilgili yükseköğretim programlarına devam edebilmektedir.

Evet böyle bir vizyonu temsil ediyor sosyal bilimler lisesi.

Düzce Basınında Sosyal Bilimler Lisesi Takipte başlığı altında çıkan bir haber oldu geçtiğimiz günlerde. Haberin içeriğinde” Kapanan Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi yerine açılması düşünülen Sosyal Bilimler lisesi'nin Akçakoca'ya alınmasının yarattığı tepki konusunda görüşlerine başvurduğumuz Milletvekili Arslan ve İl Başkanı Kaşıoğlu, konunun takipçisi olacaklarını belirtirlerken, eğitim konusundaki Milletvekilleri'nin görüşünün alınması gerektiğini savundular.”şeklindeydi.

Metin Kaşıkoğlu bu konuda bir doğru arıyor.

Fevai Aslanda basından duymuş bu gelişmeyi.

Akçakoca da bu konuda ne elde ettiğini bilmiyor.

Dönemin Milletvekili Necmi Hoşver Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini Düzceye kazandırmıştı. Boluya bir parkat astılar. “Necmi Hoşver Bolu İline girmesin” diye.

O günlerde Düzce de DYP İlçe Merhum Hamit Bakan öncülüğünde yüzlerce araçla Bolu da Hoşver Konvoyla karşılanmıştı.

Akçakoca ya sosyal Bilimler lisesi gelmiş.Yeri hazırmış Düzcede bu lisenin. Kapanan Anadolu Öğretmen Lisesi yerine açacaklarmış.

Şimdi adam gibi adam olalım da Çakırın bu büyük hizmetinin toplumda kısa uzun ve gelecek zamanlardaki ilçeye kazanımlarını düşünelim.

Sarıyayla Barajının ihale edilmesi ve programa alınıp para tahsis edilmesindeki Çakırın çabaları ve mücadelesini hatırladıkça Çakıra yalakalık yapmak istedim.

Pek tarzım olmasada Çakır bu yalakalığı hakketti hemde öteye geçti.

Akçakoca İşletme Fakültesi hikayesini dinledik yıllarca. Temeller atılda temeller bozuldu fakülte için.

Adam gibi işini takip edip Akçakocaya İşletme Fakültesi yapılması için ilgili birimlerle birebir mücadele verip gerekli tahsisatı Çıkaran Osman Çakır adamın dibi adam gibi adam dedirtircesine bu işide üstesinden geldi.

Düzce idaresinde idaresi bulunanlar bugün Akçakoca ya gelen Sosyal bilimler Lisesindeki gelişmeyi Akçakoca haricinde bir doğru bulmak için beklenti içindeler.

Eğer hasbel kader o lise Akçakoca ya gelip burdan geri dönerse önce bana sonrada bu işi Akçakoca ya kazandıran Osman Çakırın arkasında durmayan tüm iradeye yazıklar olsun derim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ak partili 10 yıl önce

Yapılanları neden sulandırıyorsun sadullah yalakalık yapmamışsın doğruları yazmışsın aferin sana doğruları yazmaya devam et kıbleni şaşırma pusulanı kaybetme

Avatar
Ak partili 10 yıl önce

Kim nederse desin yalakalık sana yakışıyor sado fotografta ne kadar samimi birbirinize gülumsüyorsunuz.inşallâh devam eder

Avatar
artvin güzeli 10 yıl önce

ibrahim korkmaz trabzonlu,osman çakır artvinli düzcenin düzceli olan tek vekili fevai arslan.ayrıca su ana kadar henüz akçakcali bir vekil olmadı.yasar yakıs da artvinli idi.

Avatar
Vatandaş 10 yıl önce

sadullah bey sen samimi şekilde dürüstçe yazmışsınız fakat bazı kapalı gözler bunları görmez yada görmek istemez.allah razı olsun vekılimizden