Düzce’de kılınan bayram namazının ardından, vatandaşlar, kurban ibadetlerini yerine getirmek için kurban kesim alanlarına akın etti. Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurban kesimlerinin hijyenik ortamda yapılması için, Düzce Belediyesi denetimindeki mezbahane ve besi çiftliklerinde denetimlerini sürdürüyor.
Sağlıklı kurban eti tüketilmesi ile ilgili de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan uyarı geldi. Bakan Koca bakanlığın resmi sosyal medya platformlarından yaptığı uyarıda, şunlara dikkat çekti:
"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."
HABER: Savaş ARI